De Zonnebloem in Laak

De Zonnebloem in Laak
is op zoek naar u of jou!

De afdeling van vereniging De Zonnebloem in het Laakkwartier bruist van energie. Dertig vrijwilligers zetten zich in voor het welzijn van zestig gasten in de wijk. Eenzame mensen, vaak met een lichamelijke beperking, krijgen regelmatig bezoek. Ook organiseren we uitjes voor onze gasten. Een concert, een etentje, een gezellige middag, er wordt elke maand wel iets op touw gezet. Ons doel is: het isolement doorbreken en de mensen in de wijk met elkaar verbinden. Daar hebben we u of jou bij nodig.

De Zonnebloem is een landelijke organisatie die al meer dan zeventig jaar bestaat. De vereniging is bij de mensen vooral bekend vanwege het organiseren van vakantiereizen per schip voor mensen met een lichamelijke handicap. Er gebeurt echter zo veel meer. Heel dichtbij. En niet alleen voor mensen in een rolstoel of met een rollator. Ook voor mensen die het nog best zelfstandig redden. Ook voor jonge mensen die behoefte hebben aan echt, persoonlijk contact. Aandacht en erkenning, daar draait het om.

Inwoners van het Laakkwartier denken vaak dat zij ‘te gezond’ om als gast te mogen deelnemen aan activiteiten van De Zonnebloem. Dat is een misverstand. Iedereen die daaraan behoefte heeft, kan zich aanmelden. Dat mag als gast, maar dat kan ook als vrijwilliger.

Misschien woont u nog maar kort in het Laakkwartier en kent u nog maar weinig mensen in uw omgeving. Breng daar verandering in en neem contact met ons op. U bent niet snel te jong of te oud. En als u de Nederlandse taal nog niet zo goed beheerst, laat dat u niet weerhouden. Ook al komt u uit een heel andere cultuur, u bent van harte welkom.

Wij hebben behoefte aan vrijwilligers met liefde voor hun medemensen. Een goede vrijwilliger is eerlijk en betrouwbaar en heeft oprechte belangstelling voor de ander die hij of zij ontmoet. Het geheim van een duurzaam contact schuilt in goed luisteren, het peilen van behoeften en het scheppen van een prettige, ontspannen atmosfeer.

Ook verwelkomen we graag nieuwe gasten. Bent u wat somber of ervaart u een afnemende gezondheid, aarzel niet en neem contact met ons op. Durft u niet goed naar buiten en ziet u maar heel weinig mensen, laat het ons weten. Zou u zo graag eens samen met iemand een terrasje willen pakken of naar de bioscoop, het is niet teveel gevraagd.

De Zonnebloem wil geen organisatie zijn die bepaalt wat u leuk moet vinden. De gast staat centraal. Dus zullen wij altijd samen met u kijken hoe wij in uw behoefte kunnen voorzien. In sommige gevallen kunnen wij dat misschien niet zelf. In dat geval hebben wij goede contacten met andere organisaties in de wijk met wie wij kunnen samenwerken.

Dus of u nu jong bent of oud, vitaal of ernstig beperkt in uw beweging, Nederlands of buitenlands, vrijmoedig of verlegen, neem contact met ons op. We nemen de tijd voor u en zien uit naar een nadere kennismaking. Er kan zoveel meer dan u denkt.

Paul Meinders, bestuurslid Zonnebloem Laak.
Tel. 0638327289. Ook Whatsapp.
Mailen kan ook: paulmeinders@msn.com

Josca Loman, bestuurslid Zonnebloem Laak.
Tel. 0620812902. Ook Whatsapp.
Mailen kan ook: jelomanriem@hotmail.com

 

Vorige

Volgende