Omruilregeling dieselauto’s en brom- en snorfietsen

Gemeente Den Haag verlengt omruilregeling dieselauto’s en brom- en snorfietsen tot en met 31 maart 2023.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de nog lopende subsidieregeling voor het inruilen van dieselvoertuigen en brom- en snorfietsen met een benzinemotor te verlengen tot en met 31 maart 2023.

De subsidie wordt door de gemeente in een vorm van een tegoed verstrekt. Dat kan u gebruiken om bijvoorbeeld met het openbaar vervoer te gaan reizen, een deelvoertuig te gebruiken of als bijdrage voor de aanschaf van een (elektrische) fiets of elektrische brom- of snorfiets.

 

Met deze regeling geven we inwoners een steuntje in de rug om voor een schonere manier van vervoer te kiezen.

De omruilregeling is er voor alle inwoners en ondernemers van Den Haag. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld hun tegoed ook inzetten bij het gebruikmaken van duurzame transportdiensten. Zo draagt iedereen bij aan een schoner Den Haag.

Voor de subsidieregeling is € 325.000 beschikbaar.

Het tegoed voor een brom- of snorfiets is € 400 en voor inwoners met een Ooievaarspas is dit € 750. Voor een dieselauto is het tegoed € 1.000 (€ 1.200 voor inwoners met Ooievaarspas). Voor wie staat ingeschreven als rechtspersoon bij de Kamer van Koophandel is het tegoed € 1.500 voor een ingeleverde diesel bestelauto.

De regeling is verlengd tot en met 31 maart 2023 of totdat het budget op is.

Vorige

Volgende