Nieuwbouwproject Haagse Hendrik bijna klaar!

Spoorwijk/Laak heeft er bijna 154 nieuwe woningen bij. Het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen is zo goed als klaar. Op de plek waar 138 oude woningen stonden, zijn 154 nieuwe, ‘gasloze’ woningen verrezen aan de Jonathanstraat, Van Meursstraat, Dr. Schaepmanstraat en de Schimmelweg. Eind oktober zijn 104 kleine eengezinswoningen en beneden-bovenwoningen opgeleverd. De 50 appartementen worden in februari opgeleverd.

De 104 kleine eengezinswoningen en beneden-bovenwoningen zijn te huur aangeboden via woonnet-haaglanden.nl. Op deze website worden sociale huurwoningen aangeboden aan mensen die een sociale huurwoning zoeken in onze regio. Haag Wonen is blij dat er meer nieuwe woningen kunnen worden verhuurd dan er stonden. De wachtlijsten zijn lang en in deze tijden van woningnood zijn extra woningen keihard nodig. Als alles volgens plan verloopt, en corona geen roet in het eten gooit, zijn alle kleine gezinswoningen en beneden-bovenwoningen in december 2021 verhuurd.

20 voormalige bewoners keren terug
Huurders van de woningen die gesloopt zijn, konden aangeven of zij interesse hebben in één van de nieuwe woningen. De oud-bewoners die terug wilden, zijn door Haag Wonen benaderd. Twintig huishoudens keren terug en verhuizen dus naar een nieuwe woning op hun oude stek.

50 appartementen ook bijna klaar
Aan de overzijde van de Van Meursstraat schiet de bouw van de 50 appartementen ook al lekker op! Deze woningen worden in februari opgeleverd en komen eind december of begin januari op woonnet-haaglanden.nl. Dan kunnen woningzoekenden reageren op de appartementen van de Haagse Hendrik.

Oude en nieuwe gevelsteen
In de gevel van het appartementengebouw komt aan de Jonathanstraat de oude gevelsteen terug. Daar komt een nieuwe gevelsteen naast met een tekst die samen met de nieuwe bewoners wordt bedacht. Zo leeft een herinnering aan de voormalige woningen voort en wordt een nieuwe herinnering gecreëerd met de toekomstige bewoners.

Duurzaam en groen
De nieuwe woningen zijn heel energiezuinig en gebruiken geen aardgas. Ook is gedacht aan groen in de wijk. Er komen kleine hegjes voor de woningen en tussen de achtertuinen komen groene hagen. Met dank aan de gemeente Den Haag hebben de bergingen een groen dak gekregen, zodat de bewoners straks een mooi uitzicht hebben, regenwater goed wordt opgevangen en we de biodiversiteit een handje helpen.

Fietsenstalling en scootmobielruimte
De bewoners kunnen gebruikmaken van een fietsenstalling in het appartementencomplex en voor bewoners met een scootmobiel is er een scootmobielruimte.

Huismeester
In het appartementengebouw komt op de hoek van de Van Meursstraat en de Jonathanstraat een huismeesterruimte. De wijkbeheerder/huismeester loopt rondes in het appartementencomplex en langs de kleine gezinswoningen en beneden-bovenwoningen van de Haagse Hendrik. Hij is het aanspreekpunt voor de bewoners, signaleert bijzonderheden en voert eventueel kleine reparaties uit.

Na het opleveren van de woningen begint de gemeente Den Haag met rioleringswerkzaamheden rondom het nieuwbouwproject.

Vorige

Volgende